Tanúsítvány

Tanulóinknak a tanfolyam végén a tanfolyam elvégzéséről szóló igazolást adunk. Az oktató által hitelesített, digitálisan kiállított igazolás tartalmazza a tanfolyam megnevezését, óraszámát és ütemezését, helyszínét, valamint a tanfolyam elvégzésével elsajátított konkrét kompetenciát (a tanfolyam tematikáját).

 

Az igazolás a munkavállalásnál egyrészt igazolja a képzés teljesítését, másrészt ajánlólevélként is használható. Egyetemisták az igazolással Erasmus-jelentkezésnél plusz pontokat szerezhetnek, valamint a Magyar Építész Kamara tagjai kamarai kreditpontot igényelhetnek.

 

 

Erasmus plusz pontok

Az Erasmus program jelentkezési és pontszámítási szabályai egyetemenként és karonként eltérőek, ezért a megszerezhető pluszpontokkal kapcsolatban javasoljuk, hogy az egyetem illetékes Erasmus szervezeti egységénél érdeklődj.

 

A pontozási rendszer általában tartalmaz egy külön egységet a szakmai tevékenységek számára, melyen belül például elvégzett szakmai kurzus, vagy egyéb szakmai tevékenység kategóriában (egyéni elbírálás szerint) 1-4 plusz pont kapható.
Az Erasmus mellett a külföldi részképzést és szakmai gyakorlatot támogató Campus Mundi ösztöndíj pályázatánál is értékes plusz pontok szerezhetőek „a szakos tanulmányokhoz kapcsolódó, a felsőoktatási tanulmányok alatt végzett, kiemelkedő tudományos, művészeti vagy sporttevékenység” kategóriában.

 

 

MÉK kreditpont igénylése

Bár tanfolyamaink nem akkreditáltak, az igazolás segítségével a Magyar Építész Kamara tagjai a kötelező szakmai továbbképzés teljesítéséhez kreditpontokat igényelhetnek az „önképzéssel teljesített szakmai továbbképzés pontértékének utólagos megállapításához” szükséges egyéni kérelem segítségével, mely itt tölthető le.

 

Az egyéni kérelmet személyesen kell benyújtani a MÉK titkárságán (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.). A kérelmet a havi rendszerességgel ülésező Továbbképzési Szakértői Testület bírálja el, és állapítja meg az egyedi pontértéket, melyről igazolást állítanak ki. A tapasztalatok alapján egy átlagos, 24 órás tanfolyamért 2 kreditpont szerezhető.

banner kep