Corona fotorealisztikus látványtervezés

A Corona renderelő nagyszerű újításainak köszönhetően vált pár év alatt a szakma egyik legkedveltebb szoftverévé. Letisztult, interaktív felületének köszönhetően a látványtervezés igazán az alkotói munkáról szólhat. A Corona innovációinak hála az anyagozás, a fények és a kamerák beállítása, valamint a renderelés szinte valós időben zajlik, teljes kontrollt adva ezzel a művész, vagy tervező kezébe. A 3ds Max-ba integrálódó programmal bármilyen fotorealisztikus látványtervezési feladat elvégezhető – így például kültéri és beltéri, nappali és éjszakai, valamint termék látványok. A látványtervező stúdiók sorra állnak át a Corona használatára, a tanfolyam kiváló alkalom ennek a dinamikusan terjeszkedő szoftvernek a megismerésére és hasznos szaktudás elsajátítására.

 

A tanfolyam első felében a program átfogó megismerése mellett a fotorealisztikus látványtervezés elméleti és kompozíciós hátterét is megismerheted; a második felében pedig egy-egy nagyobb kültéri és beltéri mintafeladat elejétől a végéig történő elkészítésével mélyítjük el az ismereteket. 

 

A tanfolyam elvégzésének előfeltétele a 3ds Max felhasználói szintű ismerte, vagy az alap tanfolyam elvégzése.

 

 

Neked szól a tanfolyam, ha:

 • A látványtervezésnek nem csupán a technikai oldala érdekel, hanem a művészi aspektusai is.
 • Nagyobb projekteken keresztül, összefüggéseiben szeretnéd látni a folyamatokat, a valós szakmai gyakorlathoz hasonlóan.
 • Építészként, belsőépítészként, tájépítészként vagy formatervezőként szeretnél fotorealisztikus látványterveket készíteni.
 • Egyetemistaként szeretnél előnyt szerezni a pályakezdésben azzal, hogy a szakmában keresett, de csak kevesek által ismert tudást szerezhetsz meg.
 • Tervezőirodaként szeretnéd a látványtervezési munkákat házon belül elvégezni, amivel idő és pénz takarítható meg.
 • Nem tutorialokból, hanem oktató segítségével, gyorsan és hatékonyan szeretnél tanulni.
 • A tanfolyamra tudsz hozni magaddal saját laptopot, mely alkalmas a látványtervezői munkára.
100
zold
Üzenetedben add meg a telefonszámodat, és írd meg, ha jogosult vagy diák- vagy visszatérő kedvezményre.
On
Corona renderelő
Jelentkezés:
Szeptember 23-ig
Kezdés:
November 6.
Ütemezés:
4 hét, heti 2x3 óra (összesen 24 óra)
Időpont:
kedd+csütörtök 18:00-21:00
Ár:
59.000 Ft / diákoknak 47.000 Ft (bruttó)
Előfeltétel:
3ds Max alapszintű ismerete

Tematika

I. rész: Programismeret és elméleti alapok (4 alkalom):

 • Ismerkedés a Corona kezelőfelületével, sajátosságaival. Textúrázás, anyagozás, bevilágítás és renderelés áttekintése.
 • Anyagtípusok optikai tulajdonságai, a fotorealizmus kulcsa: fénytörés, tükröződés, átlátszóság, anyagok léptékezése, felülete és textúrája, Corona anyagok használata.
 • Világítási technikák beltéri és kültéri jelenetekhez, illetve stúdióvilágítás alapjai termék rendereléshez, fényelés a Corona Lightmix segítségével.
 • Kamerabeállítások megismerése, fotográfiai alapok, színtan és kompozíciós technikák, a Corona belső utómunka effektjeinek használata.
 • Renderbeállítások áttekintése, renderelementek megismerése utómunkához.

 

II. rész: Gyakorlófeladatok kidolgozása (2-2 alkalom):

 • Beltéri projekten keresztül a tanultak alkalmazásával a valós produkciós folyamat megismerése, komplexebb anyagok létrehozása különleges, randomizációs technikák.
 • Kültéri projekten keresztül nagy mennyiségű objektum szétszórásának lehetőségei Corona Scatter segítségével, külső modellek importálása és nagyméretű jelenetek optimalizálása proxyk által