Photoshop

Mára a fényképek szerkesztése, effektelése a mindennapjaink részévé vált. Ha igazán jó képet akarunk mutatni a világnak, akkor képeinknek gyakran szüksége van egy kis ráncbaszedésre, valamint munkánk megkönnyítése érdekében a képeket optimalizálni kell a további felhasználás – kiadványba szerkesztés, feltöltés, nyomtatás – előtt.

Az Adobe Photoshop a legelterjedtebb képkezelő és raszteres rajzoló szoftver, nemcsak a grafikusok és fotósok körében, hanem minden olyan munkában, ahol képeket kell kezelni. Segítségével fotóinkat, pixeles ábráinkat módosíthatjuk, tökéletesíthetjük: javíthatjuk a hibákat, beállíthatunk vele színvilágokat, eltűntethetünk, vagy odavarázsolhatunk képrészleteket, méretre vághatunk és tömöríthetünk.

 

Együtt éri meg!

Ez a Photoshop tanfolyam a kiadványszerkesztő képzés része, melyet az Illustrator és InDesign tanfolyamok tesznek teljessé. Ha a teljes képzésre jelentkezel a jelentkezési időszak végéig, 10% kedvezményt adunk a tanfolyamok árából.

Felhívjuk a figyelmet, hogy szervezési okok miatt túljelentkezés esetén előnyben részesítjük azokat, akik a teljes képzésre (mindhárom tanfolyamra) jelentkeznek.

 

Online is indul!

Ez a tanfolyam a kiadványszerkesztő képzés részeként távoktatásban is indul, mely országosan mindenhol elérhető, kényelmes és hatékony tanulási lehetőséget kínál. Ismerd meg az online tanfolyam részleteit!

 

Neked szól a tanfolyam, ha:

 • A Photoshop általános, hétköznapi felhasználása érdekel.
 • Szeretnél vizuális effekteket és egyszerűbb képmanipulációs technikákat megismerni.
 • Képeidet szeretnéd egyszerűen előkészíteni a különböző felhasználási területekre (pl. kiadványba, nyomtatásra, webre), és magabiztosan kezelni a pixeles file-formátumokat.
 • Nem tutorialokból, hanem oktató segítségével, gyorsan és hatékonyan szeretnél tanulni, amellett, hogy szabadidődben is szánsz erre időt.
 • A tanfolyamra tudsz hozni magaddal saját laptopot, mellyel később is kényelmesen tudsz dolgozni.

Ha a program fényképészeti felhasználása (képkidolgozás, retusálás) érdekel, fotósoknak szóló tanfolyamunkat; ha pedig látványtervezői felhasználása érdekel, építészeknek és tájépítészeknek szóló Photoshop tanfolyamunkat ajánljuk.

95
citromsarga
Üzenetedben írd meg, ha jogosult vagy diákkedvezményre. Ha a teljes kiadványszerkesztő képzésre jelentkeznél, elég itt jelezned.
On
Photoshop
Off
Kezdés:
Október 27. (ezt követően márciusban)
Jelentkezés:
Szeptember 27-ig
Ütemezés:
3 hét, heti 2x3 óra (összesen 18 óra)
Időpont:
kedd+csütörtök 18:00-21:00
Helyszín:
Astoria oktatóterem: 1075 Budapest, Károly krt. 3/A
Ár:
39.000 Ft / diákoknak 31.000 Ft (bruttó)
Ár csomagban:
35.000 Ft / diákoknak 28.000 Ft (bruttó)

Tematika

 • A Photoshop kezelőfelületének és háttérbeállításainak megismerése (mértékegységek, History panel).
 • Képméretezés: képméretek beállítása különböző kimeneti felületekre, felbontás, határnagyítás meghatározása (Crop, Image size, Canvas size, Transform).
 • Színmódok és színterek: CMYK és RGB színmód megismerése, konverzió a két színtér között, színes és fekete-fehér képek kezelése (Image: mode).
 • Digitális képkidolgozás alapjai: szín, tónus és kontrasztbeállítások, valós vagy különleges színhangulatok létrehozása (Adjustments).
 • Retusálás alapjai: bőrhibák, zavaró képelemek eltávolítása (Clone, Spot healing, Healing, Patch, Red eye, Blur).
 • Képmódosítási technikák: maszkolás, szelekciók, összhatásmódok, effektek, filterek használata
 • (Layer mask - brush, vektor maszk - pen tool, szelekció eszközök, Filters panel, Effects panel)
 • Szövegkezelés: a szövegkezelés lehetőségei és korlátai Photoshopban (Type eszköz, Character panel)
 • Legfontosabb file-formátumok (.psd, .tif, .pdf, .jpg, .png).