Patyi Szabolcs

Patyi Szabolcs

Építészmérnök, doktorjelölt, a CAD és BIM szoftverekben, illetve az építészképzésben szerzett sokszínű tapasztalattal.

Tanfolyamvezető

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy Szabolcs több mint egy évtizede képzi magát az építészet területén: már gyerekkorában érdeklődött az építőipar iránt, ennek megfelelően választotta a debreceni Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolát, majd 1 év technikusi képzést követően kezdte meg építészmérnök tanulmányait Pécsett, ahol jelenleg a doktori képzést végzi. Kutatási témái az épített környezet korszerűsítésével és a középületek üvegezett homlokzatainak fejlesztésével foglalkoznak.

Az egyetemi évek alatt kiemelkedő építészektől tanulhatott, és a mesterképzést követően több irodánál is szerzett tapasztalatot a „gyakorlati oldalon” is, ahol kisebb léptékű középületek, illetve magánjellegű beruházások és belsőépítészeti feladatok tervezésével foglalkozott.

 

A PTE Műszaki és Informatikai Karán, a Mérnöki Ismeretek Tanszéken egyetemi tanársegédként az oktatásban is részt vesz, ahol építéstechnológiai és épületrekonstrukciós tárgyakat oktat.

2017 óta részt vesz a Lechner Tudásközpont „Lechner Kiválósági Programjában”, mely keretében – többek között – vendég oktató a Debreceni Egyetem Műszaki Karán is. Itt építészeti informatikával, építésüggyel, korszerű építészeti eszközök (BIM, fotogrammetria, lézerszkennelés) oktatásával foglalkozik.

 

A tanítást még a harcművészetekben kezdte el, 18 éves kora óta oktat óvodás, gyermek és felnőtt korosztályú embereket. A tanítás mindig is fontos volt a számára, szereti megosztani a diákokkal tapasztalatait, illetve meghallgatni az ő véleményüket. Törekszik ismereteinek frissen tartására, és a megszerzett tapasztalatok oktatásba történő visszacsatolására.

 

Munkáiban precíz és maximalista, melyet hallgatóként diplomadíj dicsérettel, később oktatóként rektori dicsérettel is elismertek, valamint az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját is elnyerte.

Szereti a kihívásokat, akkor érzi magát ereje teljében, amikor valaki azt mondja, hogy ezt nem lehet megcsinálni, vagy ha szűkre szabott már az idő…

 

Szerencsés és boldog helyzetben van, hiszen feleségével 2018 tavaszán született meg kislányuk, aki jelenleg erejük és szabadidejük 99%-át leköti.

 

Tanfolyam: ArchiCAD - Pécs

Referenciák