Flórián Dávid

Flórián Dávid

Építészmérnök, jelenleg egy tervezőirodában dolgozik lakó- és középületek engedélyezési- és kiviteli tervezésén.

Magánoktató

Gimnáziumi évei alatt kezdett el érdeklődni az építészet iránt. Az érettségi bizonyítvány megszerzése után a győri Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Karának Építész szakán folytatta tanulmányait. Egyetemi évei alatt a Baross Gábor Szakkollégium tagjaként számos pályázaton és hazai, illetve nemzetközi workshopon vehetett részt. Építészmérnöki oklevelét Pro Auditoribus díjjal vehette át, diplomatervét a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége diplomadíjban, az Épületszigetelők Magyar Szövetsége épületszerkezeti különdíjban részesítette.

 

Jelenleg egy budapesti tervezőirodában dolgozik, nagyobb léptékű lakó- és középületek generáltervezésén. Munkájában leginkább azt szereti, hogy végigkövetheti az egyes projekteket az első skiccektől a kivitelezési tervek elkészítésén át a megvalósulásig, miközben rengeteget tanulhat az őt körülvevő kollégáktól és szakemberektől.

 

Úgy látja, hogy az igények és technológiák fejlődésének köszönhetően az építészeti tervezés egyre bonyolultabb folyamattá válik. Ennek eredményeként egyre több specializáció és szakág jelenik meg a tervezési folyamat során, melyeket folyamatosan kézben kell tartani és össze kell hangolni. Ezért a digitális tervfeldolgozás jövőjét mindenképp a BIM alapú 3D tervezésben látja.

 

Szabadidejében igyekszik kiszabadulni a négy fal közül, ilyenkor szívesen kirándul, sportol. Egyetemi éveit gyakorlatilag a Mosoni-Duna és a Rába vizén töltötte az Arrabona Sárkányhajó Klub tagjaként. Bár a mindennapi vízisport már nem része az életének, a rendszeres testmozgást a kiegyensúlyozott életvitel elengedhetetlen részének tartja.

Referenciák