Juhász Norbert

Juhász Norbert

Építészmérnök és fotográfus, így az épületekkel többszintű és mélyebb a kapcsolata.

Tanfolyamvezető

2015-ben végzett a BME osztatlan építészmérnök képzésén, diplomamunkájával több díjat és kiállítási lehetőséget is szerzett. Az egyetemen kapott sokrétű tudást más szakmákban is hasznosnak látja, például az építészet és a fényképészet alapelemeinek hasonlóságát (kompozíció, ritmus, arányok, felületek, tér, tömeg) egy szaktársával közös művészeti projektben taglalták, mellyel az OTDK-n II. helyezést értek el.

 

Az egyetem alatt fél évet töltött Indiában szakmai gyakorlaton, ami nagy hatással volt rá – itt kezdett el komolyabban foglalkozni a fotózással. Egy ösztöndíjjal elvégezte a Szellemkép Szabadiskola fotográfia szakát, mely során elmélyítette a fotográfus ismereteit.

 

Korábban dolgozott több építész és belsőépítész irodának (Plant Atelier Péter Kis, Nanavízió), ahol nagyobb projektek, családi házak, lakások és bútorok tervezésében is részt vett. E mellett fotóriporterként dolgozott a We love Budapest online magazinnak.

 

2012 óta dolgozik szabadúszó épületfotósként. Munkáit több egyéni és csoportos fotókiállításon bemutatták, melyekkel több díjat elnyert – köztük a Magyar Sajtófotó emberábrázolás kategória elért III. díját. Fényképeit több neves hazai és külföldi magazin publikálta, többek között az Octogon, az Archdaily, a Designboom, a Földgömb magazin és a The New York Times.

 

Szabadidejében szeret futni és túrázni (a Kéktúra mentén és a Tátrában), illetve furcsa kreatív projektekben részt venni. Önkéntesként dolgozott Indiában palotarekonstrukción a Csoma Szobája Alapítvánnyal, pásztorkodott egy osztrák juhász mellett Burgenlandban, szedett olajbogyót Toszkánában és részt vett több ökotudatos farm hétköznapjaiban Spanyolországban. 2016-ban tervezett és épített egy lakóautót, amivel Marokkóig utazott, jelenleg pedig saját bútortervezési és -gyártási, valamint építészeti projektjein dolgozik.

 

További infó: Honlap | Instagram

 

Tanfolyam: Építészeti fotó workshop

Referenciák